Milieuvriendelijk rouwvervoer

Duurzame manieren om het rouwervoer vorm te geven

 

Milieuvriendelijk rouwvervoer

Als de overledene altijd erg bezig was met duurzaamheid dan is het misschien wel heel mooi om daar ook bij de uitvaart rekening mee te houden. Er zijn een aantal vormen van rouwvervoer die duurzaam zijn.

Tesla Rouwauto

Amstel Uitvaarten kan beschikken over een 100 procent elektrische rouwauto. Deze auto stoot dus geen schadelijke stoffen uit. Er is een speciale Tesla rouwauto ontwikkeld die er net zo uitziet als een gewone rouwauto, maar dan 100 procent elektrisch. De Tesla rouwauto heeft een chique uitstraling.

Uitvaartfiets

Amsterdam is een echte fietsstad. Dat is misschien wel de meest duurzame vorm van mobiliteit. Hoe bijzonder is het dan om de laatste rit met de overledene per fiets af te leggen. Amstel Uitvaarten heeft een speciale uitvaartfiets. Deze is zo gemaakt dat de kist met de overledene achter de fiets kan worden geplaatst. De fiets is voorzien van speciale versnellingen waardoor je niet heel zwaar hoeft te trappen om je te verplaatsen. Zo kan je met andere nabestaanden als groep fietsen naar de begraafplaats of het crematorium.

Rouw bakfiets

Met de speciaal gebouwde oudhollandse bakfiets kan je je overleden dierbare op een heel bijzondere manier naar zijn of haar laatste rustplaats brengen. Je kan ervoor kiezen om andere nabestaanden te vragen om zelf ook mee te fietsen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om langs een aantal plekken te fietsen in Amsterdam die belangrijk waren voor de overledene.

Loopkoets

De loopkoets biedt de mogelijkheid om de overledene samen te voet te vervoeren. De loopkoets kan door meerdere mensen tegelijk worden voortgeduwd. Er is ruimte om bloemen te plaatsen naast de overledene en voor de allerkleinsten is er ruimte om naast de kist te zitten tijdens de wandeling.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor milieuvriendelijk rouwvervoer? Bel ons vrijblijvend voor meer informatie op nummer 020 – 8204112. We kunnen je ook adviseren wanneer je de hele uitvaart zo duurzaam mogelijk wil invullen.