Laatste zorg

Na het overlijden verlenen we je dierbare de laatste zorg. Uiteraard kun je daarbij aanwezig zijn of helpen. Wij werken samen met Rouwservice Nederland, een bedrijf gespecialiseerd in het verzorgen en vervoeren van overledenen. De laatste verzorging kan op een van de 12 locaties van Rouwservice Nederland worden uitgevoerd maar ook op de plek waar iemand is overleden. De laatste zorg bestaat uit:

Waarschuwing:

Draagt de overledene een pacemaker of een ICD (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator) dan dient deze voor crematie te worden verwijderd. Mocht dit niet reeds in het ziekenhuis gebeurd zijn, dan kunnen onze medewerkers deze verwijderen.
Is de overledene recent behandeld met radio-actieve jodiumzaadjes die in het lichaam worden geïmplementeerd? Geef dit dan door aan onze medewerkers. Het kan namelijk stralingsgevaar veroorzaken voor het crematoriumpersoneel.

Verder willen begraafplaatsen graag dat er zo min mogelijk slecht verteerbare objecten in de kist worden meegegeven. Dus geen telefoon, iPad, flesjes drank maar ook liever geen panty’s, leren broek, rubber laarzen etc want die kunnen een natuurlijk vertering van het lichaam in de weg staan. 

Een bril is ook niet erg milieuvriendelijk, maar hoort vaak wel bij een overledene. Wat je kunt doen is de bril van de glazen ontdoen of voor het sluiten van de kist af doen.

Bij een crematie zo min mogelijk meegeven in de kist. Glas of metaal kan de crematieoven beschadigen, dus mobiele telefoons bijvoorbeeld mogen niet. Geef alleen dingen mee die brandbaar zijn, zoals knuffels of brieven en foto’s.