Rouwkaarten en advertenties

Rouwadvertenties
De kosten van een rouwadvertentie zijn afhankelijk van het formaat van de advertentie (de hoogte in mm’s en het aantal kolommen) en de krant waarin deze moet komen te staan. Regionale kranten zijn voordeliger dan landelijke kranten  zoals de Telegraaf, Volkskrant of AD.

Je kunt ook kiezen voor een online condoleanceregister op www.condoleance.nl. Dat kan een openbaar register zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om het met een wachtwoord af te schermen alleen voor genodigden.

Rouwkaarten
Vroeger was rouwdrukwerk eenvoudig met een enkele zwarte rand rondom. Tegenwoordig is er kleurrijker en persoonlijker drukwerk. Onze uitvaartverzorger helpt je graag bij het opstellen van teksten en heeft natuurlijk voorbeelden om je op weg te helpen.

Op een rouwkaart staat meestal de voor- en achternaam, geboorteplaats en -datum, overlijdensplaats en -datum.
Daaronder worden vaak de nabestaanden vermeld en informatie gegeven over de plaats en tijdstip van de uitvaartplechtigheid. 

We kunnen rouwkaarten verzorgen in elk gewenst formaat, inclusief opmaak, enveloppen en een PostNL rouwverzendset. Deze verzendset voor rouwkaarten bestaat uit 2 grote verzamelenveloppen waarin per envelop 30 tot 40 rouwkaarten passen. De verzamelenveloppen bieden de zekerheid dat rouwkaarten met voorrang en speciale zorg verwerkt en bezorgd worden.

Op de verzamelenveloppe staat een unieke streepjescode waarmee PostNL de zending kan traceren. Door de verzamelenveloppe herkent PostNL het als rouwpost en wordt deze handmatig en apart van de andere post gesorteerd en afgehandeld. De bijgesloten handleiding legt uit hoe je de verzamelenveloppen kunt versturen. Op de bijgevoegde adressenlijst kun je bijhouden aan wie je een kaart hebt gestuurd. Mocht er toch iets misgaan tijdens de verzending, dan kan PostNL met deze lijst alle geadresseerden als nog tijdig informeren.

Tot slot nog een tip: Stuur jezelf en TopUitvaarten.nl ook een rouwkaart om te controleren of de rouwkaarten de volgende (werk)dag bezorgd zijn. Heb je de kaart niet ontvangen? Bel dan zo snel mogelijk met PostNL Klantenservice.

Zelf rouwkaart maken
Je ook zelf je kaarten maken via onze partner Mycardsrouwkaarten.nl. Het maken van een rouwkaart is niet veel moeilijker dan het online bestellen van bloemen: je kiest een kaart en voegt de tekst, achtergrond en afbeeldingen toe. Het is zelfs mogelijk om een proefexemplaar voor € 1,- thuis te laten bezorgen zodat je het eindresultaat vooraf kunt controleren. Hou er wel rekening mee dat de kaarten tijdig voor de uitvaart bij de genodigden moet zijn bezorgd.