Bespreken van je wensen

Onze uitvaartleider komt bij je thuis om de uitvaart met je te bespreken. Het is handig als je voor die tijd al weet wat eventuele andere familieleden voor ogen hebben, of er wensen zijn vastgelegd of uitgesproken, of er een verzekering is en welk budget beschikbaar is.

Ook is het handig om een lijstje vragen te noteren zodat er geen zaken onbesproken blijven. 

De uitvaartleider helpt je met het opstellen van het draaiboek voor de plechtigheid en de rouwkaart. De periode tussen het overlijden en de uitvaart houden we dagelijks contact met je over alles wat er geregeld moet worden en wat al geregeld is. Heb je zelf vragen of wil je je wensen wijzigen? Neem dan contact met de uitvaartleider. We zijn er om jullie zo goed mogelijk te helpen. 

Is er een uitvaartverzekering en wil je daarmee de uitvaart betalen? Dan vraagt de uitvaartleider je om een Akte van Cessie te tekenen. Met dit document verklaar je aan de verzekeraar dat zij de waarde van de polis(sen) aan ons mogen uitkeren om de uitvaart uite te voeren. Als de waarde van de verzekering hoger is dan de kosten van de uitvaart, dan krijg je het verschil natuurlijk van ons terug. Is de waarde van de polis(sen) daarentegen lager dan de kosten van de uitvaart? Dan ontvang je van ons een nota voor het verschil.